Budapest, de stad aan weerszijden van de Donau

Op pad met bijvoorbeeld uw dealervereniging? Een fantastische (studie)reis of het ondersteunen van een maatschappelijk verantwoord buitenlands doel? Kiest u  voor een mooie reis om gezellig samen te zijn, te genieten en te ervaren. Of kiest u ervoor om een goed doel te steunen en in de praktijk te zien waar het geld naar toe is gegaan (b.v. SOS kinderdorpen). Wat het ook is; saamhorigheid gegarandeerd! Samen sterk! Dat is het motto. 

Budapest, de stad aan weerszijden van de Donau, verbonden door acht bruggen, is een stad met uiteenlopende bouwstijlen, de erfenis van een turbulent verleden. Geniet van de prachtige gebouwen, zoals het Parlement, de Koninklijke burcht en het Vissersbastion, maar ook bijvoorbeeld de schitterende centrale markthal. Budapest is ook een stad van tradities. De beroemde koffiehuizen zijn in ere hersteld en gerenoveerd. Je kan er de sfeer opsnuiven van toen de intellectuelen hier hun praatje maakten. Budapest bezit ook honderden warm water bronnen die in een van de vele tientallen badhuizen uitmonden. Voor sommigen is het liefde op het eerste gezicht, anderen gaan pas na een wat langere kennismaking van Boedapest houden. Maar iedereen is het er over eens dat Boedapest een van de mooist gelegen steden ter wereld is. Aan de ene kant ligt het heuvelachtige Boeda en aan de andere kant het vlakke Pest. Als je in de avonduren de verlichte stad ziet, begrijp je meteen waarom Budapest door iedereen zo mooi wordt gevonden.

Dag 1: Na aankomst op het vliegveld van Budapest wordt u opgevangen door lokale gidsen die onderweg al wat vertellen over deze geweldige stad. Na een korte rit wordt u ontvangen bij de Donau voor een boottocht met een lichte lunch aan boord. Na de boottocht transfer naar de top van de Gellertheuvel voor een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad. Aansluitend naar het Burchtdistrict. Korte wandeling door de middeleeuwse burcht wijk, langs het imposante voormalige Koninklijke paleis, de historische Mathias kerk en het fraaie Vissersbastion (begeleid door Nederlandstalige gidsen), waarbij de helft van de groep met de kabelbaan naar boven gaat, en de andere helft komt met deze kabelbaan naar beneden! Daarna transfer naar het hotel, inchecken, tijd om op te frissen. Tegen het begin van de avond een transfer naar restaurant Hemmingway voor het diner. Na het diner transfer naar de hotel bar of naar een van de pubs in de nabije omgeving van het hotel. Dag 2: Na het ontbijt transfer per bussen naar het Heldenplein. De groep wordt hier in tweeën gesplitst. De ene helft op scooters, de andere helft met fietsen o.l.v.begeleiders en de Nederlandstalige gidsen voor een tocht langs de voornaamste bezienswaardigheden van de Pestzijde. Na anderhalf uur houden we een koffiepauze en daarna wisselen de 2 groepen van activiteit. Na afloop transfer naar het restaurant van het bekende complex Gerbeaud voor de lunch. ’s Middags vrije tijd ter eigen besteding (winkels, luxe warenhuizen zijn open). ’s Avonds transfer naar restaurant Callas voor het diner. Na het diner transfer naar enkele trendy uitgaansplekken van Boedapest. Per eigen gelegenheid (taxi) terug naar het hotel. Dag 3: Ontbijt, uitchecken en de bagage in de bus(sen) laden. Vervolgens vertrek naar de Domony vallei (op maar 30 km ten oosten van Boedapest). De boerderij van de gebroeders Lazar, meervoudig wereldkampioen in 4-span is onze bestemming. U gaat hier de beroemde paardenshow bekijken. Deze behoort momenteel tot de beste paardenshows van Hongarije. De gebroeders Lazar zijn over de hele wereld bekend. Na aankomst ontvangst volgens plattelands gewoonte met een glaasje “palinka” (Hongaars aperitief) en kaaskoekjes gevolgd door een spectaculaire paardenshow. De typisch Hongaarse lunch met huiswijn wordt in de sfeervolle “csarda” (Hongaars ingericht restaurant) van de boerderij geserveerd.

Budapest maar dan even anders?

  • Trabant Rally
  • Ontdek de stad per segway
  • Powerboat racen op de Donau
  • Ontspannen in de Budapest badhuis
  • Ludieke stadstour met metro, historische tram en fiets
  • Uw zintuigen gebruiken tijdens een salamiproeverij of wijnproeverij
  • Tokkelen, abseilen en nog veel meer tijdens een teambuilding programma

Vriendelijk verzoek het onderstaande zo volledig mogelijk in te vullen!

Bedrijfsnaam

Contactpersoon

Uw zakelijk nummer

Uw mobiele nummer

Uw email

Onderwerp

Uw bericht

De dealervereniging van een automerk besloten een paar dagen met elkaar weg te gaan. Als bestemming werd het mooie Budapest gekozen. De importeur was ook uitgenodigd, dus tussen al het moois was het prima zaken doen! Mooie groep mensen, het zakelijke met het aangename en een paar verrassende dagen in deze mooie stad aan de Donau.

Andere populaire bestemmingen: Maastricht, Antwerpen, Brussel, Brugge, Berlijn, Parijs, Roma, Valencia, Barcelona, Dublin, Marrakesh, Wenen, Liverpool, New York, Edinburgh, Lissabon, Kopenhagen, München, Cote d’Azur, IJsland, Lapland, Malta en nog veel meer!

Meer informatie? Mail ons Bellen kan ook op 072-7431022